Internasjonale utplasseringer: en enorm mulighet for organisasjoner og enkeltpersoner

Skrevet av Charlotte Dawson-Church
Tidligere utgitt av PSI Talent Management eller Cubiks, før det ble Talogy.

Midlertidige internasjonale utplasseringer kan gi en lang rekke fordeler, både for arbeidsgivere og arbeidstakere. De er en smidig måte for organisasjoner å fylle ledige stillinger på, i tillegg til å tilby utmerkede muligheter for enkeltpersoner til å utvikle nye ferdigheter og oppleve nye kulturer.

Da e-posten først dukket opp i innboksen min, leste jeg ordene «International Cubiks Secondment in Germany», og etter å ha raskt lest gjennom hadde jeg bestemt meg i løpet av to minutter at det ikke var noe for meg.

For det første var jeg veldig glad i min nåværende rolle som konsulent på Cubiks UK-kontoret, og for det andre, hva ville jeg gjort uten katten min…og min kommende ektemann?

Men av en eller annen grunn gikk jeg stadig tilbake til e-posten og tenkte på hvor flott det kunne ha vært – å en gang i livet ha mulighet til å bo og jobbe i utlandet. Så jeg sluttet å tenke over det og sa ja til det.

Fire måneder har gått, og når det nå nærmer seg slutten av tiden min i Tyskland, har jeg stor tro på at internasjonale utplasseringer (hvis organisasjoner er i stand til å tilby dem) er en virkelig fantastisk mulighet for både arbeidstakeren og arbeidsgiveren.

Tre grunner til at internasjonale utplasseringer er en god idé

1. De kan endre på måten selskaper gjør ressursforvaltningen sin på

En av grunnene til at utplasseringsmuligheten dukket opp var fordi det var behov for en konsulent på mitt nivå på kontoret vårt i Tyskland, med det som var forventet å bli et veldig travelt første kvartal av året. Som organisasjon vil Cubiks typisk velge å fylle ledige stillinger med nåværende ansatte før de begynner å lete eksternt, og det gjelder for både kortsiktige, lokale eller internasjonale prosjekter. Det er rett og slett raskere, billigere og mindre risikabelt å ansette noen som kan tre inn i en stilling som allerede har den nødvendige kompetansen, ekspertisen og kunnskapen om virksomheten.

Utplasseringer trenger ikke alltid være for lange perioder heller, å flytte en nåværende ansatt for noen uker eller måneder for å hjelpe til med et ressurskrevende prosjekt, fylle et sårt tiltrengt kompetansegap eller til og med dekke en travel ferieperiode, kan være svaret på en mer smidig rekruttering.

2. De gir gode utviklingsmuligheter

En av grunnene til at jeg stadig ble trukket tilbake til ideen om utplasseringen var muligheten det ville gi for min egen personlige utvikling. Jeg hadde jobbet på det britiske kontoret i nesten 4,5 år da stillingen ble utlyst, og jeg lette etter en måte å presse meg selv og utvikle meg som konsulent uten nødvendigvis å ønske å endre på rollen min.

Utplasseringen var derfor det perfekte svaret som tillot meg å oppleve nye typer prosjekter, jobbe med ulike kundebehov og tilpasse meg en annen kulturell arbeidsstil, alt i komforten av den samme organisasjonen. All denne læringen er noe jeg vil ta med meg tilbake for å dele med teamet mitt hjemme, og vise at utviklingsmulighetene ikke bare trenger å ende med den utplasserte.

3. De bringer internasjonale ansatte sammen

Og jeg skal ikke glemme det nye teamet mitt, kollegene i Tyskland som jeg har jobbet med de siste tre månedene. Det er trygt å si at jeg kommer til å reise herfra med flere nye venner, friske ideer for å inspirere arbeidet mitt i Storbritannia og mange fantastiske minner, alt takket være dem.

Selv om jeg alltid har følt meg stolt over å tilhøre en internasjonal organisasjon, har utplasseringen absolutt fått meg til å føle meg mye mer knyttet til kollegene mine; og målet mitt er å fortsette med dette videre, utvide nettverket mitt der det er mulig og finne måter å jobbe sammen med andre kolleger på (internasjonalt eller tverrfunksjonelt). Det er en påminnelse om at uavhengig av størrelsen eller geografien til organisasjonen din, kan det å finne selv de enkleste måtene å bringe de ansatte sammen på ha en enorm innvirkning!

Bygg opp bedre organisasjoner gjennom inkluderende ledelse

Temaet mangfold og inkludering (M&I) er et område mange organisasjoner legger stor vekt på akkurat nå.

Organisasjoner som har lykkes med å skape bærekraftig endring i M&I har hatt sterkt engasjement og handling blant lederne sine.

I dette whitepaperet vil du få lære mer om den rollen som ledere spiller i å skape en inkluderende kultur, en som streber etter å skape allierte eller forkjempere for mangfold, samt ledelseskompetanse og -karakteristika som bidrar til inkluderende atferd og klima.

Last ned nå
building better organizations through inclusive leadership cta whitepaper cover
Decoration