Hvordan effektiv lederskap kan hjelpe din bedrift med å tilpasse seg endringer [ekspertintervju]

Skrevet av Jessica Petor, forskningsanalytiker
Tidligere utgitt av PSI Talent Management eller Cubiks, før det ble Talogy.

«Endring er livets lov. Og de som bare ser til fortiden eller nåtiden, vil garantert gå glipp av fremtiden.» – John F. Kennedy

Vi er alle klar over at endringer er uunngåelig og at tilpasning til endringer er nøkkelen til suksess for både organisasjoner og mennesker. Når endringer skjer i en organisasjon, er effektiv ledelse nødvendig for en vellykket overgang. Endring kan være så enkelt som å restrukturere en liten arbeidsgruppe til noe så stort som en fusjon.

Nylig satte jeg meg ned med en seniorkonsulent i organisasjonsendring og forretningsanalyse/prosessdesign, Jamie, MLHR, for å diskutere viktigheten av effektivt ledelse i tider med endringer. Vi diskuterte også viktigheten og rollen til coaching under store endringer.

Jamie har over 10 års erfaring innen endringsledelse hvor hun har ledet innsatsen for store endringstiltak. Hun har også levert Prosci-opplæring og utviklet et standardsett med beste praksis for endringsledere. I tillegg har hun erfaring med forbedring som sertifisert Six Sigma Green Belt-profesjonell. Nedenfor er en kort oppsummering av samtalen vår.

Hva er noen av de nøkkelkompetansene du vurderer hos ledere som fører til vellykkede endringer?

Det er fire hovedkompetanser vi ønsker å identifisere hos ledere:

  1. TILPASNINGSDYKTIGHET: Er de villige til å akseptere endringene?
  2. EFFEKTIV KOMMUNIKASJON: Oppmuntrer de til diskusjoner med de ansatte om hva som foregår.
  3. LEDELSE AV ANSATTE GJENNOM OVERGANGEN: Identifiserer de om det er noen motstand og veileder de ansatte for å tilpasse seg endringen?
  4. FORSTERK og FEIR SUKSESS: Gjenkjenner de ansatte som bidrar til en vellykket endring.

Når man vurderer lederne etter disse kompetansene, hva gjør du med resultatene?

Når vi får resultatene, utvikler vi en sponsorplan for lederen. For de (ledere) som trenger coaching, veiledning, opplæring osv. leverer vi det. For de som allerede er kapable, bruker vi dem som en influenser for å fremvise atferden for andre sponsorer, eller for å være en leder for å påvirke de ansatte.

Hvorfor er det viktig at ledere har disse evnene/kompetansene når det gjelder endring?

Den største hindringen for suksess er når ledere ikke samordner seg med andre ledere rundt endringen. Bedriftskulturen starter på toppen. Hvis ledere ikke er gode representanter, skaper det frykt, forstyrrelser og motstand. Gode ledere sørger for at deres ansatte er klar over endringen og hvordan den direkte vil påvirke dem.

Dette intervjuet gir et innblikk i det virkelige liv og verdien av å vurdere ledere etter deres evner og utvikle eller veilede dem til å bli mer effektive. Selv om dette er en veldig spesifikk hendelse som kan oppstå i en organisasjon, er effektive ledere ikke isolert til kun å endre suksessen til prosessene. Det er tydelig at det er viktig for organisasjoner å investere tid og energi i å sikre at de velger, utvikler, beholder og engasjerer ledere som støtter endringsinitiativer.

Ledelse i fremtidens arbeidsverden

Ettersom arbeidsverdenen fortsetter å endre seg, fortsetter rollen og egenskapene til ledere og bli debattert og gjennomgått.

Hva er de viktigste endringene og mulighetene med Covid-19, som har resultert i den største globale lederutfordringen på flere tiår?

Last ned forskningsrapporten vår nå og utforsk vår innsikt i fire kritiske ledelse temaer:
 

  • Virkningen av ledelse på organisasjonens ytelse
  • Virkningen av ledelse på medarbeideropplevelsen
  • Lærdom fra ledelse i pandemien
  • Fremtiden for ledelse – kritiske utfordringer og svar
Last ned nå
Decoration