zoekopdracht

Internationale detacheringen: een enorme kans voor organisaties en individuen

Geschreven door Charlotte Dawson-Church
Voorheen gepubliceerd door PSI Talent Management of Cubiks, voordat het Talogy werd.

Internationale detacheringen kunnen tal van voordelen opleveren, zowel voor werkgevers als voor werknemers. Ze zijn een flexibele manier voor organisaties om vacatures in te vullen, en bieden ook uitstekende kansen voor individuen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en andere culturen te ervaren.

Toen de e-mail voor het eerst in mijn inbox verscheen, las ik de woorden ‘Internationale Cubiks Detachering in Duitsland’ en na snel scannen had ik binnen twee minuten besloten dat het niets voor mij was.

Ten eerste was ik erg gelukkig in mijn huidige rol als consultant in het Cubiks UK kantoor, en ten tweede, wat zou ik doen zonder mijn kat…en binnenkort echtgenoot?

Maar om de een of andere reden bleef ik maar terugkomen op de e-mail en denken aan hoe geweldig het zou kunnen zijn – een unieke kans om in het buitenland te wonen en te werken. Dus ik dacht er niet te lang over na en gaf mijn naam op.

Vier maanden later en aan het eind van mijn verblijf in Duitsland, ben ik ervan overtuigd dat internationale detacheringen (als organisaties die kunnen aanbieden) een fantastische kans zijn voor zowel de werknemer als de werkgever.

3 redenen waarom internationale detacheringen een goed idee zijn

1. Zij kunnen de manier veranderen waarop bedrijven hun resourcing doen

Een van de redenen voor de detachering, was dat er behoefte was aan een consultant op mijn niveau om ons kantoor in Duitsland te ondersteunen bij wat naar verwachting een zeer druk eerste kwartaal van het jaar zou worden. Als organisatie zal Cubiks er meestal voor kiezen om vacatures in te vullen met huidige werknemers voordat ze extern gaan zoeken en dit is niet anders voor korte termijn, lokale of internationale projecten. Het is gewoon sneller, goedkoper en minder riskant om iemand aan te nemen die in een functie kan stappen met de nodige vaardigheden, deskundigheid en bestaande kennis van het bedrijf.

Detacheringen hoeven ook niet altijd voor lange perioden te zijn; een huidige werknemer voor een paar weken of maanden overplaatsen om te helpen bij een project dat intensieve middelen vereist, een hoognodig vaardigheidstekort op te vullen of zelfs een drukke vakantieperiode te overbruggen, kan het antwoord zijn op een wendbaarder wervingsbeleid.

2. Zij bieden uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden

Een van de redenen waarom het idee van de detachering mij steeds weer aantrok, was de mogelijkheid die het zou bieden voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik werkte al bijna 4,5 jaar op het Britse kantoor toen de detachering werd aangekondigd, en ik was op zoek naar een manier om mezelf te stimuleren en te ontwikkelen als consultant zonder per se mijn functie te willen veranderen.

De detachering was daarom het perfecte antwoord, waarbij ik nieuwe soorten projecten kon ervaren, met uiteenlopende behoeften van klanten kon werken en me aan een andere culturele werkstijl kon aanpassen, en dat alles in het comfort van dezelfde organisatie. Al deze lessen neem ik mee om thuis met mijn team te delen en zo te laten zien dat de ontwikkelingsmogelijkheden niet alleen bij de gedetacheerde hoeven te eindigen.

3. Zij brengen internationale werknemers samen

En ik mag mijn nieuwe team niet vergeten, de collega’s in Duitsland met wie ik de afgelopen drie maanden heb samengewerkt. Ik kan gerust zeggen dat ik hier wegga met een aantal nieuwe vrienden, nieuwe ideeën om mijn werk in het Verenigd Koninkrijk te inspireren, en een heleboel mooie herinneringen, allemaal dankzij hen.

Hoewel ik er altijd trots op ben geweest tot een internationale organisatie te behoren, heeft de detachering mij zeker een veel sterker gevoel van verbondenheid met mijn collega’s gegeven; en mijn doel is dit voort te zetten, mijn netwerk waar mogelijk uit te breiden en manieren te vinden om met andere collega’s samen te werken (internationaal of functieoverschrijdend). Het is een goede herinnering dat, ongeacht de grootte of geografie van uw organisatie, het vinden van zelfs de kleinste manieren om uw werknemers samen te brengen een enorme impact kan hebben!

Betere organisaties bouwen door inclusief leiderschap

Het onderwerp Diversiteit en Inclusie (D&I) is op dit moment een belangrijk aandachtspunt voor veel organisaties.

Organisaties die erin geslaagd zijn duurzame veranderingen op het gebied van D&I tot stand te brengen, hebben een sterke betrokkenheid en actie van hun leiderschap gehad.

In deze whitepaper komt u meer te weten over de rol die leiders spelen bij het creëren van een inclusieve cultuur, een cultuur die streeft naar het creëren van bondgenoten, of voorvechters van diversiteit, evenals de leiderschapscompetenties en -kenmerken die bijdragen aan inclusief gedrag en klimaat.

Nu downloaden
building better organizations through inclusive leadership cta whitepaper cover
Decoration